Freelancer

Arbejd hjemmefra, og få mere frihed til at leve livet

Det traditionelle arbejdsmarked med en fast månedsløn og arbejde fra 8-16 er efterhånden ved at få en konkurrent.

Rigtig mange arbejdstagere lægger i disse tider større vægt på fleksibilitet, muligheden for at tilrettelægge sin egen hverdag og friheden, der følger med at være freelancer. Her har du ingen fast arbejdsgiver eller arbejdsdag.

Her i artiklen har vi samlet de gode grunde til, at du skal kvitte lønmodtagertilværelsen og i stedet give dig i kast med at være freelancer, hvor du kan arbejde hjemmefra, når det passer dig.

Du er din egen chef – på godt og ondt

Er du træt af en sur chef, der ikke værdsætter dine evner og kompetencer? Mener du ikke, at din arbejdsopgaver er fagligt udfordrende i forhold til din erfaring? Så er du allerede godt på vej mod at melde dig under fanen som freelancer.

Som freelancer er der ingen til at fortælle dig, hvad du skal og ikke skal – foruden dig selv, selvfølgelig. Her du 100 % din egen chef, hvilket selvfølgelig har en lang række fordele – men også nogle ulemper, som du bør være opmærksom på.

Af fordele kan nævnes muligheden for at sige nej til arbejde, du ikke finder interessant.

Af ulemper kan nævnes, at du selvfølgelig også selv står til ansvar over for din kunde. Her er ingen til at tage skylden eller at dele ansvaret med, og det skal du selvfølgelig være klar på, da du ellers lynhurtigt vil risikere at miste dit levegrundlag.

Hvis du ikke er glad for at skulle stå personligt til ansvar, bør du kraftigt overveje, om livet som freelancer er noget for dig.

Du kan arbejde hvor som helst og når som helst

Vil du gerne sove til kl. 9. og gå senere i seng? Eller drømmer du om at tage fri om fredagen? Det styrer du helt selv som freelancer.

Her kan du arbejde og holde fri, når det passer dig. Der er ikke nogen sur arbejdsgiver, der brokker sig over, at du har sovet over dig.

Du er som nævnt herre i eget hus, og du bestemmer således også selv, om du vil arbejde på hjemmekontoret eller i toget på vej til et kundemøde. Rigtig mange freelancere skaber hele deres indkomst via internettet og forskellige platforme.

Tjen penge online, og bliv klogere på, hvordan du kan skabe dig en karriere online.

Du nyder frugten af dit arbejde

Som fastansat får du en fast månedsløn, og de opgaver, som du løser, tjener din arbejdsgiver naturligvis penge på.

Som freelancer skal du kun dele med SKAT. Det er selvfølgelig en kæmpe fordel, hvis du forventer en høj omsætning, mange kunder og massevis af opgaver. I så fald er hele ”kagen” din.

Omvendt kan det være farligt, hvis kunderne udebliver, da du så selv står med beten. Det er den klassiske afvejning af risiko og fortjeneste – som freelancer har du udsigt til hele fortjenesten, men der følger også en betydelig risiko med, der er meget vigtig at have for øje, inden du siger op og kaster dig ud i tilværelsen som freelancer.