Mand der sover

Det er bedst med en god nats søvn

Der er ikke noget bedre end at vågne om morgenen og så have sovet rigtig godt. Intet kan slå en god nats søvn, og intet kan gøre en dag bedre. Alle, der har sovet dårligt, som dem, der har sovet godt, ved hvor meget det betyder.

Det at sove rigtig godt kræver mange forskellige ting. For det første er det vigtigt at sove tilstrækkeligt. Gå i seng i ordentlig tid. Det er for mange lettere sagt end gjort, men du vil takke dig selv for det. Du skal også tænke over den rette temperatur i dit soveværelse. Det skal ikke være hverken for varmt eller koldt. Luft ud og sluk for varmen om natten, så du kan sove bedre.

Et andet godt råd er at holde soveværelset ryddeligt. Er der for mange ting, der flyder, så er det hele rodet. Det er det sidste, du ser, inden du slukker lyset, og det giver ikke den samme mulighed for at slappe af og sove godt om natten.

Ingen telefon, fjernsyn og så den bedste seng

Sluk fjernsynet i tide, tænd ikke det, du eventuelt har i soveværelset, sæt telefonen på lydløs eller sluk den helt og fokuser på at slappe af i stedet. Hjernen arbejder på livet løs, når det kommer til elektronikken, og det gør ikke noget godt for din hvile på nogen måde.

Kaffe og andre drikke med koffein samt alkohol er også blandt de store syndere for nattesøvnen. Især hvis det drikkes for tæt på sengetid. Koffein forstyrrer din naturlige søvnrytme, og mange anbefaler faktisk, at du slet ikke drikker kaffe og lignende efter klokken 17. Det kan koste op til en times søvn om natten, hvilket er en del.

Mørke gardiner virker også rigtig godt. Det giver især om sommeren det mørke, der gør det lettere at falde i søvn. Om vinteren er det ikke lige så aktuelt, men for mange kan det stadig være både rart og hyggeligt. Mørklægningsgardiner kan fås som rullegardiner, så det kan nemt kombineres med de mere pæne af slagsen, der samtidig ser flotte ud i soveværelset.

Men det bedste er at kunne lægge sig ned i en behagelig seng, der hverken er for blød eller hård, putte sig under dynen, finde den perfekte stilling og falde i søvn.

Den perfekte og mest populære seng

Senge har ændret sig over tid. Alkover hører fortiden til lige som mange andre måder at sove på. Vi har centralvarme og bedre isolering, og vi kan selv vælge, om vi vil sov alene eller sammen med en anden. Det har givet en anden type af senge, men der er en type, der er rigtig populær og med stor grund. Nemlig kontinentalsengen.

Den er populær af flere grunde, men den primære er, at den er rigtig komfortabel at ligge i og sove i, og at du får denne komfort til en generelt billig penge. Der findes rigtig mange dyre senge på markedet, men det er vitterligt muligt at finde en kontinentalseng, der både er god, og hvor alle pengepunge kan være med.

Desuden er den nem at komme i og ud af, og det betyder rigtig meget, hvad enten man er ung og rørig eller ej. Det skal ikke være en udfordring, den skal have en god højde, og den skal have komforten oveni. Desuden er det nemt at montere en gavl på denne type af seng, som kan give mere komfort, og som samtidig kan gøre soveværelset endnu pænere. Nogle gavle kan endda monteres på væggen også, hvis du er typen, der kan bevæge en seng i løbet af natten.

Hvordan en kontinentalseng er opbygget

Der hvor en kontinentalseng adskiller sig fra for eksempel en boksmadras, som også er ret populær, er ved dens opbygning. Der er i en kontinentalseng ikke en klassisk sengeramme med lameller, hvor madrassen ligger ovenpå. Her består selve bunden af en boksmadras, der så har madrasser ovenpå.

Det gør en kontinentalseng markant højere end andre typer af senge, og selvom det ikke lyder sådan, så er det lettere at komme ned at ligge i sådan en. Du kan nemlig sætte dig på den som med en stol, uden du skal overanstrenge ben eller ryg, og det er også det, der gør det er lettere at komme ud af den igen om morgenen.