Par på sort baggrund

Giv hinanden plads i jeres parforhold

Har man valgt at leve sammen, er det formentlig, fordi man er forelsket, og man ikke kan forestille sig at leve med nogen anden. Dog skal der i et parforhold naturligvis også være plads til at ånde og dyrke sine egne interesser. Alternativet kan hurtigt blive, at man kører død i tingene sammen.

Det er altid en hårfin balance, når man skal give hinanden plads i parforholdet, men samtidig skal man huske på at bruge tid sammen for at nyde hinanden. Dog behøver det ikke være så svært at finde netop den balance sammen. Ofte er det noget, som løses bedst ved at snakke om det hurtigst muligt.

For hvis du eksempelvis har brug for at have en halv time hver dag, hvor du bare sidder på mobilen og tjekker casino nyheder, imens din bedre halvdel har et behov for at løbe en tur, så er det bare sådan, det skal være. Det samme gør sig gældende, hvis man har nogle sociale behov, som den anden måske ikke føler.

Prioriter din fritid

Selvom man gerne vil have en masse fritid, er det ikke altid bare sådan, at man helt selv kan bestemme på det område. Derfor er man naturligvis nødt til at prioritere, hvad man vil lave – særligt hvis man lever i et parforhold, som også skal fungere. Har man aktiviteter hver eneste aften efter arbejde, som ikke involverer kæresten, kan det måske blive lidt snævert med tiden.

Dog skal der selvfølgelig være plads til at gøre de ting, som er ren glæde og nydelse, og som sikkert også er med til at gøre en til den person, man er. Glemmer man pludselig alle de ting, man er glad for, ændrer man sig typisk også som person, og det gavner helt sikkert heller ikke noget i forholdet.

Derfor kan det være fint at tage en snak om aktiviteter og interesser. Måske kan I finde nogle, I begge vil være en del af, og måske er det bare vigtigt for jer begge, at I også laver nogle ting hver for sig. Det behøver ikke betyde, at I ikke har lyst til at være sammen, men måske får det jer også til at nyde hinanden endnu mere, når I så har noget kvalitetstid sammen – hvad enten det sker på løbestien eller på sofaen med en god serie.

Prioriter hinanden

Fritid og interesser skal prioriteres højt, og det samme skal forholdet selvfølgelig. Nøglen til et stærkt parforhold er ofte åbenhed og at gøre noget for hinanden, og det starter ofte ved, at man også prioriterer rigtig højt at være sammen om nogle ting.

For mange er det vigtigt at have nogle dage om ugen, hvor man laver mad sammen og giver sig god tid til tingene. Det er måske ikke muligt hver dag, fordi arbejde, studie eller andre ting har varierende tider, men man kan alligevel godt prioritere at planlægge nogle bestemte dage, som er sat af til at bruge tid med hinanden. Det vil på den korte og lange bane ofte have rigtig god effekt.