Regulere temperaturen

Lav optimale forudsætninger for din søvn

Find den rigtige seng

Der findes mange forskellige typer af senge lige fra en simpel boxmadras til en regulerbar elevationsseng. De betyder også, at der er mange forskellige holdninger til og priser på en god seng, men det vigtigste er, at du får en madras, der passer til dig og din kropsvægt. Dernæst er det selvfølgelig vigtigt, at sengen passer til dit behov.

Er du lige flyttet hjemmefra, eller leder du efter en god, men billig seng, er en boxmadras en billig og simpel løsning, der kan stadigvæk fås i en god kvalitet. Den er nem at montere, og de findes i forskellige hårdheder, så du får en madras, der passer til dig.

Elevationssengen er mere avanceret, og givet vis også dyrere, og er til dig, der ikke vil gå på kompromis med komforten. For med en elevationsseng får du en seng, der lige præcis kan tilpasse sig dig, så du får den mest behagelige stilling, hvad end du sover, læser eller spiser aftensmad i sengen.

Med en elevationsseng kan du nemlig regulere både hovedgærdet og benenden op og ned. Reguleringen sker ved hjælp af en motor, og derfor er det en god ide at tjekke op på motorens kvalitet.

Sørg for et godt indeklima i soveværelset

Når du har investeret mange penge i en god seng, er det vigtigt, at resten af dit soveværelse har de optimale forhold for, at du kan få så meget som muligt ud af nattesøvnen.

Luften i dit soveværelse er meget vigtig for din sundhed og kvaliteten af din nattesøvn. Du bør som udgangspunkt lufte ud i dit soveværelse både morgen og aften. Til gengæld behøver udluftningen ikke vare længere end fem minutter.

Udluftningen er både med til at fjerne støv og fugt i luften. Derudover er rengøringen vigtig for indeklimaet, for sover du i et rum med mange støvpartikler, kan du udvikle allergi over for husstøvmider.

De lever og trives i støvet og kan også sætte sig i dit sengetøj. Hvis du skifter sengetøj hver anden uge samt støvsuger et par gange om ugen, samtidig med at du lufter ud, vil du få de fleste husstøvmider med i din rengøring. Det kræver selvfølgelig også, at du tørrer støv af i din lejlighed.

Reguler temperaturen, så den passer til dig

Temperaturen i dit soveværelse skal have samme gyldne middelvej mellem varm og kold. Alle kender til besværet ved at falde i søvn, hvis det enten er for varmt eller koldt. Eller måske har du prøvet at vågne om natten, badet i sved, fordi du kom til at skrue lige lovligt meget op for radiatoren, da du lagde dig til at sove.

Find et passende niveau på radiatoren, og sørg samtidig for, at både din dyne og dit sengetøj passer til årstiden. Der findes på vinter og sommerdyner, og der er stor forskel på, hvor varmt sengetøj føles. Derudover kan du altid justere din egen kropstemperatur med din påklædning.

Sluk for skærmen inden sengetid

iPhone der skal slukkesFor mange er telefonskærmen blevet så fast en del af vores hverdag, at den er det første og det sidste, vi kigger på i løbet af en dag. Men det kunstige lys, der kommer fra for eksempel en computerskærm eller en smart phone vil påvirke din søvn, da hjernen tror, at lyset betyder, at det er dag.

Derfor er det en god ide at lade skærmene være slukket, lige inden du skal sove. Er det ikke en mulighed, så kan du regulere lysstyrken på skærmen til nattilstand.