Hænder der former et hjerte

Parterapi for bedre livsglæde

I Danmark er vi ikke gode til at overholde løftet om at blive sammen til døden os skiller. Det skyldes måske, at vi i højere grad er blevet bevidste om, at man faktisk godt må lade sig skille, selvom man har været gift i mange år.

Hvorfor bliver vi skilt

Skilsmisse er ikke et nyt fænomen, og selvom det af mange betegnes negativt, er skilsmissen efterhånden blevet en nødbremse, man gerne må ty til, hvis ægteskabet føles uudholdeligt. Og faktisk er det hvert andet ægteskab, som ender i skilsmisse.

Hvedebrødsdagene er ovre, og man har måske forskellige forventninger til det ’gode ægteskab’. Men har vi nu givet parforholdet en ærlig chance, når vi trækker hele arrangementet tilbage og lader os skille fra den, vi har lovet at være sammen med resten af livet?

Hvis du er en af dem, der går med tanken om at blive skilt, men som gerne vil gøre en ekstra indsats, før du kaster håndklædet i ringen – så kan du med fordel undersøge mulighederne for at gå i behandling hos en af landets mange parterapeuter.

En parterapeut kan nemlig hjælpe dig med at få talt om de ting, som kan være svære at få talt om i hverdagen. Og i mange tilfælde kan det resultere i, at man faktisk finder kærligheden igen. Find parterapi i Svendborg lige her.

Det er ikke et tabu at gå til parterapeut!

At gå til parterapeut er ikke et tabu – tværtimod. Det er en ærlig sag, at man kan have brug for hjælp til at finde hinanden igen, og hvis man bilder sig selv andet ind, har man muligvis tabt kampen allerede fra starten af.

Man skal turde at være sårbar, når det gælder parforholdet, for ellers risikerer man, at man ikke får skabt den trygge stemning fra starten af. Og selvom terapeuten kan stille svære spørgsmål, må man for guds skyld ikke fortolke disse på en sådan måde, at de virker angribende.

Møder du hos din parterapeut uforbeholden og åben, har du også en større chance for at redde dit ægteskab.